THEORIE Auto rijbewijs B

THEORIE LEREN EN TOEPASSEN.

Het leren van de theorie wordt door veel leerlingen sterk onderschat. Veelal is het idee “even weekend doen , examen en klaar” ! Maar vaak is dit niet meer dan de juiste antwoorden geven zonder het regelement van de verkeersregels werkelijk te leren en begrijpen.

De theorie, verkeersregels en bijbehorende verkeerstekens zijn belangrijk bij het volgen je rijopleiding en heb je bijna vanaf de eerste les nodig.. Daarom raden we aan om na de eerste lessen te beginnen met het leren van je theorie, dus echt leren van de stof uit het boek en niet de vragen van het examen. Je zult hier veel profijt van hebben tijdens de lessen om naast herkennen van verkeersborden ook situatie in te schattenen de regels juist toe te kunnen passen.  En vergeet niet dat op het examen je diverse vragen kunt krijgen van je examinator over zaken uit het theorieboek.

Ons advies is dan ook, start met het leren van het boek na je eerste of tweede les en plan terloops van je lessen in overleg met je instructeur je theorie-examen. Dit ook om rekening te houden met de maximale geldigheid (18 maanden)  en aanvraagtijd tot je praktijk examen.

Dus om te beginnen bestel het theorie boek en ga dit rustig doorlezen. Denk je dat je de theorie kent en begrijpt kijk dan naar een online examen trainings programma als voorproefje op het echte CBR theorie examen. Let wel heb je het theorie examen gehaald, dan is je Theorie certificaat maximaal 18 maanden geldig. Verloopt dit certificaat voor je praktijk examen zul je opnieuw je theorie examen moeten doen!